WAT WE DOEN
LASERSHOWS
Lasershows zijn visuele presentaties die gebruik maken van laserlicht als medium. Ze worden vaak gebruikt voor entertainment, zoals bij muziekoptredens, festivals en feesten. De lasers worden gecontroleerd door een computerprogramma dat de beam in verschillende kleuren, vormen en patronen kan projecteren. Sommige lasershows zijn zelfs synchroon met muziek of geluidseffecten.
Iedereen kent laserlicht van in de supermarkt aan de kassa waar men met de rode stralen de barcode scant , net als op TV waar rode of groene stralen worden gebruikt als inbraakbeveiliging zoals in de film Entrapment waar Catherine Zeta Jones als een ware acrobaat geblinddoekt tussen de laser stralen kruipt zonder ze te raken. Sinds die dag zijn licht designers er zich van bewust dat je een waar statement kunt maken als je lasers inzet op een correcte manier.
Geschiedenis:
De geschiedenis van laserlicht gaat terug tot de jaren ’50 van de 20e eeuw. In 1958 publiceerden de wetenschappers Charles Townes en Arthur Schawlow een artikel waarin ze beschreven hoe een laser werkte en hoe deze gebruikt zou kunnen worden voor precisie-metingen. Een paar jaar later, in 1960, bouwde Theodore Maiman de eerste werkende laser, die gebaseerd was op Townes en Schawlows onderzoek.
In de jaren die volgden, werd de technologie verder ontwikkeld en verbeterd, waardoor er steeds meer soorten lasers werden gemaakt. In de jaren ’60 werden lasers gebruikt voor industriële toepassingen, zoals snijden en lassen. In de jaren ’70 en ’80 werden lasers steeds meer gebruikt in de medische sector, zoals bij chirurgische ingrepen.
Tegenwoordig worden lasers gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van communicatie en informatieopslag tot vermaak en entertainment. Ze worden ook gebruikt in wetenschappelijk onderzoek en in veel industriële processen.
LASER
De afkorting “LASER” is de afkorting voor “Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation”, wat in het Nederlands “versterking van licht door gestimuleerde straling” betekent. Dit beschrijft de manier waarop een laser werkt: door de energie van atomen of moleculen te verhogen, wordt er een intense, gerichte straal van licht geproduceerd.
PINK FLOYD
Pink Floyd was een van de eerste bands die gebruik maakte van lasertechnologie tijdens hun optredens. In de jaren ’70, in het bijzonder, hebben ze grote lasershows opgezet tijdens hun optredens. Deze lasershows waren een van de eerste van hun soort en werden beschouwd als een baanbrekend moment in de geschiedenis van lasershows en entertainment.
De lasershows van Pink Floyd waren een belangrijk onderdeel van hun optredens en werden beschouwd als een visueel spektakel. Ze gebruikten verschillende kleuren en vormen van laserlicht en projecteerden deze op een grote scherm achter het podium. De lasers waren soms synchroon met de muziek of geluidseffecten, wat een unieke en indrukwekkende ervaring voor het publiek opleverde.
De lasershows van Pink Floyd waren zo innovatief voor hun tijd, dat het bandleden inspireerde om hun eigen laserbedrijf op te zetten. De bandleden Roger Waters en Nick Mason hebben samen een laserbedrijf opgericht genaamd “The Pink Floyd Laser Spectacular” dat lasershows produceert voor evenementen en festivals over de hele wereld.
Lasershows ter vervanging van vuurwerkshow:
In 2019 heeft minister Ben Weyts een ongrondwettelijk en ondertussen vernietigd vuurwerkverbod in het leven geroepen, Ongeacht dat dit vernietigd is door de Raad van State en er dus GEEN VUURWERKVERBOD IS, is hierdoor een stuk van mijn beroep onder druk komen te staan.
Om steden en gemeenten toch een oplossing te geven aan hun behoefte voor entertainment op hun jaarlijkse markten en kermissen hebben wij lasershows beginnen te maken ter vervanging van hun traditionele vuurwerken .
Deze lasershows duren gaande weg tussen de 5 en de 12min .
Meestal worden deze shows ondersteund door muziek en zetten wij hier extra speciale effecten in zoals vuur , en geluidsarme pyrotechnische effecten.
Verder is er doordat wij gebruik maken van geluidsarme effecten ook veel minder kans op misnoegde mensen en is er geen dierenleed door langdurige harde knallen.
Wij doen er alles aan om de overlast te beperken om zo iedereen tevreden te houden.
En zo kan U toch uw bezoekers een gepaste opening of afsluiting van de festiviteiten aanbieden.